viernes, 26 de abril de 2013

Tonifica't, fés Body Pump

El Body Pump treballa la força resistència, és a dir, la capacitat del múscul d'oposar-se a la fatiga, que s'aconsegueix repetint exercicis de força. És la força que haurem de treballar en esports cíclics i típics de resistència com la cursa a peu, la natació o el ciclisme, a la vegada, és la indicada per treballar la condició física des de l'àmbit de la salut. En aquest tipus de treball buscarem enfortir o reafirmar la massa muscular, augmentant el seu to sense incidir en el guany de volum muscular que es busca en la hipertròfia. Cada classe està pensada per treballar tota la musculatura i els exercicis solen ser globals, de manera que es treballen la major part de cadenes musculars. A més, la combinació de música actual amb cançons "remember" d'anys anteriors forma una classe molt divertida i apte per tothom.


Les sessions duren 60 minuts i es treballen els principals grups musculars, utilitzant els exercicis més bàsics de la sala de fitness (com squats amb barra, press banca en pla, carregades per esquena, curls de bíceps...). Tot això acompanyat amb una música, que portarà el ritme i temps de la sessió, així com una intensitat que cada alumne decideix a partir del pes que posa a la barra. És molt important l'execució dels exercicis amb una tècnica molt acurada i un pes adequat, que permeti arribar a les últimes repeticions donant el màxim d'un mateix, sense tindre forces per realitzar-ne més, però conservant la tècnica en tot moment. Durant una classe  s'arriben a les 800 repeticions totals, fent entre 70-100 repeticions per cada cançó que representa un grup muscular. Aconseguim, així, fatigar cada grup muscular en cada cançó, en que ens implicarem al màxim, variant els ritmes de treball, utilitzant diferents rangs de moviment i eliminant les recuperacions al final de cada recuperació, fatiguem diferent fibres musculars i el treball és complet. A la vegada, acumulem una fatiga muscular durant tota la classe, mantenint un ritme cardíac elevat, un gran impacte metabòlic que ajudarà a que el cos utilitzi les reserves de greixos un cop acabada la sessió. Aconseguim, així, una classe que ens ajuda a cremar greixos mentre que tonifiquem i enfortim els músculs.


El mètode de desenvolupament de la sessió podria catalogar-se com supersèries, ja que es treballen diverses parts musculars sense recuperacions complertes. És un entrenament perfecte de la resistència de tot el cos de forma global, el treball en repeticions negatives afavorirà l'augment de força muscular i és que en cada cançó es treballen els temps de la part concèntrica i excèntrica, donant lloc a un entrenament variat. A més, al ser una activitat dirigida amb més gent és fàcil picar-se amb el company a veure qui aixeca més pes.


El paper del tècnic, és molt important pel bon desenvolupament de la sessió i essencial per ajudar als alumnes a aconseguir els objectius. Per això, ha de deixar clar l'objectiu de cada cançó, el que es busca en cada grup muscular i el tipus de treball que predomina per aconseguir-ho. Serà important indicar el pes o relació de pes adequat a cada grup muscular, el ritme de treball que portarà la cançó i el rang de moviment que predominarà durant l'exercici. El tècnic ensenyarà als alumnes la posició inicial abans de començar cada cançó, per cada exercici, serà connectar amb els alumnes i ensenyar de forma clara, fluint amb la música. És molt important que es mantinguin les indicacions de moviment i postura durant el seguiment de la cançó, així com motivar i fer canvis de veus marcats a la part final de la cançó, on els alumnes estaran fatigats i necessitaran energia extra per acabar.


No obstant, tot té els seus inconvenients i el Body Pump no és menys. És important tindre una tècnica depurada en els exercicis abans de començar la classe, tot hi que les indicacions dels tècnics ajuden a realitzar correctament cada exercici, no cal oblidar que aquest no s'acostarà un per a un a corregir (també ha de realitzar els exercicis). Una bona tècnica és essencial per treballar correctament i evitar lesions. La coreografia canvia cada 3 mesos, si no t'agraden les cançons les acabaràs odiant i faràs la classe desmotivat. També és important saber quin pes col·locar-se, quedar-se curt o excedir-se voldrà dir no fer una bona classe. Per últim, si l'objectiu és la hipertròfia, aquesta classe busca tonificar, a la vegada, tot hi tindre un component aeròbic, no hauria de substituir sessions de córrer, bici o natació.



No hay comentarios:

Publicar un comentario