domingo, 10 de marzo de 2013

Exprimeix al màxim la cinta de córrer

La cinta rodant, coneguda popularment com cinta de córrer, que podem tindre a casa o trobar-la a qualsevol gimnàs, és una de les millors màquines cardiovasculars. Com treballarem la musculatura del tren inferior i del superior, farem una major despesa energètica amb la conseqüent crema de calories elevada. Tot hi que no és idèntic a córrer a l'aire lliure i pot tindre desavantatges (com desequilibris o impactes sobre articulacions inferiors pel desplaçament de la superfície sobre la que recolzem els peus), és la màquina perfecte per escalfar la musculatura en general, reduir greix corporal i fer un entrenament ben controlat en un espai interior. En aquesta entrada, veurem diferents mètodes i estratègies per treballar amb la cinta, tot hi que és una bona eina de treball, no és comparable amb córrer a l'aire lliure i, sempre que es tingui la possibilitat, s'hauria de prioritzar aquesta última. Hi han moltes marques i empreses dedicades a la venda d'aquestes màquines, majoritàriament totes tenen un funcionament semblant però sempre dependrà del model i marca, ens centrarem en la marca TECHNOGYM per veure els diferents sistemes d'entrenament cardiovascular que ofereixen.


Si la nostra condició física és baixa podem començar un pla d'entrenament per reduir greixos amb un mètode continu harmònic, és a dir amb una velocitat i pendent constant i caminant. Un plantejament inicial ideal consistiria en caminar a una velocitat de entre 1km/h i 6,5km/h amb una pendent de 5-8% durant 60-90'. Es recomana variar trams inclinats amb pendent amb trams plans cada 3-5 minuts.


Més endavant, a mesura que la nostra condició física millori, passarem a utilitzar-la per córrer, començant a velocitats a partir de 6,5km/h i fins 10-12km/h com a màxim per estar treballant a una intensitat de 50-60%, una intensitat moderada que ens ajudarà a la crema de greixos i a millorar la nostra capacitat aeròbica. Els entrenaments seran de 60' o 90' com a màxim i el pendent de 0,5-4%.


Fins aquí, majoritàriament, serien els entrenaments o mètodes d'ús que estem acostumats a veure en l'ús de la cinta rodant. No obstant, podem anar més enllà i fer un entrenament continu variable de qualitat amb un plantejament molt senzill que ens ofereix la mateixa màquina, es tracta dels perfils. Les màquines acostumen a tindre un botó d'opcions amb la paraula perfil en l'idioma d'aquesta, clicant sobre aquesta opció ens deixarà decidir el perfil (normalment entre 2-6 perfils diferents) que farà variar la intensitat augmentant i disminuint pendent i velocitat que ens ofereix la cinta. Un cop seleccionat el perfil, marcarem el nivell i altres paràmetres opcionals com el nostre pes o edat, que ajudaran per proporcionar la informació de freqüència cardíaca i crema de calories.


Cada perfil ens farà variar la intensitat d'una manera o altra, cap perfil es manté tota l'estona a la mateixa intensitat ja que sempre canviarà, com a mínim, la velocitat, és per això que es recomana provar-los tots per adequar el nostre entrenament a la cinta amb el perfil que més s'adapti a les nostres necessitats. Per exemple, en el meu cas, utilitzo molt la cinta per escalfar durant 10' abans d'una sessió de peses de qualsevol múscul de les cames, en aquests casos el que em va bé és un perfil que augmenti la intensitat amb el pendent, a una velocitat bastant constant i amb una reducció d'aquest pendent i intensitat durant els 2' finals de l'escalfament que no sigui brusca en excés.


Una altra opció d'entrenament és mitjançant la freqüència cardíaca constant, hi han màquines que ofereixen la possibilitat de sincronitzar el teu pulsòmetre amb el monitor de freqüència cardíaca de l'aparell. D'aquesta manera podem programar una sessió al 75% de la nostra freqüència cardíaca màxima (FCM) introduint el valor de pulsacions/minut que resulten un 75% de la màxima en el nostre cas i la cinta rodant realitzarà automàticament canvis d'intensitat i pendent per mantenir aquesta freqüència de manera constant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario