miércoles, 27 de marzo de 2013

Body Balance, entrena la teva flexibilitat i relaxa't

El Body Balance és un programa d'entrenament creat per professionals de l'empresa Les Mills inspirat en el Yoga, el Tai Chi i el Pilates. Combinant aquestes tres disciplines aconsegueix una millora en la flexibilitat, la força mentre aporta una sensació de calma i benestar que fan que surtis de la classe millor del que has entrat. Els exercicis es realitzen amb una respiració controlada i la casse ofereix una seqüència d'estiraments, moviments i posicions adaptats al ritme de la música i que porten a un estat d'harmonia i equilibri.


El programa és dut a terme per un instructor en una classe dirigida de 55' on s'arriben a cremar aproximadament 390 calories. Tot hi això els resultats del programa no són la crema de calories, sinó una gran millora de la flexibilitat, un reforçament del centre del cos (tota la musculatura de la zona abdominal i lumbar)  i una reducció de l'estres aportant una sensació de calma i benestar. Una correcta execució de les posicions ajudarà a millorar la flexibilitat i crear harmonia en els moviments.


La part principal de classe és de 45' als que s'inclouen 10' de meditació i relaxació per concloure la sessió.
Es comença amb moviments fàcils i fluids del Tai Chi per deixar fora de la sala les tensions acumulades és important concentrar-se en un mateix i escalfar ben el cos a l'inici de la classe. En aquest primer track o cançó, és molt important un control de l'exhalació i inhalació així com una execució de moviments lents i fluids. Un exemple de moviments que es poden trobar són un Wu Chi ampli o creuar braços, obrir-los i relaxar.


Seguidament, es treballen seqüencies de moviments propis del Yoga, amb moviments com salutacions al sol on el control de la respiració segueix tenint un paper molt important, posicions per treballar la força de cames com guerrers o posicions que requereixen especial concentració en el tren inferior i l'equilibri i són perfectes per enfortir les principals cadenes musculars. L'últim track de Yoga sol ser d'apertura de malucs que treballa en posicions per estirar la musculatura de les cames.


Després, venen els tracks de Pilates, que es concentren en un treball de la zona abdominal i lumbar, enfortint tota la musculatura de l'abdomen, el nostre centre o core. Se sol començar per un treball d'abdominals que destaca per ser isomètric o amb moviments molt poc lesius o perjudicials però a la vegada molt efectius per enfortir la zona. Continua el treball del centre amb un treball intens sobre la zona posterior, la de l'esquena, a partir d'escorpins o agulles que enforteixen la lumbar i la part posterior del abdomen. El treball del centre conclou amb torsions que enfortiran la musculatura que envolta la columna i busquen la relaxació de l'alumne. Es finalitza el treball de Pilates amb flexions cam endavant que estiren la musculatura posterior de les cames, així com les cadenes musculars que la uneixen a la musculatura posterior del cos, a l'esquena.


Finalment es reserven els 10 últims minuts per a la relaxació i meditació que aportaran beneficis fisiològics i psicològics i a la vegada potenciaran els efectes dels exercicis realitzats durant la classe. Aquest moment de la classe s'inicia amb una relaxació de la musculatura amb l'alumne estirat en supinació (mirant el sostre) i es deixa que, poc a poc, se submergeixi en el silenci deixant pas a la meditació.


Podem dir que el Body Balance és un complement perfecte per qualsevol tipus d'entrenament. Amb la realització de 1-3 sessions setmanals d'aquesta activitat dirigida aconseguirem, a més de millorar la flexibilitat, tonificar tots els grups musculars, especialment la zona de l'esquena, els abdominals i els isquiotibials, que conten amb tracks propis. A arrel del treball d'esquena i abdominals millorarem el nostre equilibri, amb l'entrenament a partir de postures del Yoga i dansa. També aconseguirem una millora de la postura corporal que ens farà més eficients a la vida quotidiana i evitarà futures lesions i, a més, ens ajudarà a agafar consciència del nostre cos i concentrar-nos en aquest, un aspecte molt important quan es realitza treball un treball de força que requereixi l'aïllament de músculs. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario